Explore Jacobus Van, Nijmegen Door and more!

Explore related topics

Jacobus van 't Hoffstraat.

Jacobus van 't Hoffstraat.

Huize Heyendaal.  In mei 1949 verkochten de erven Jurgens het landhuis plus 23 hectaren grond aan de Sint-Radboudstichting, die haar oog op het landgoed had laten vallen voor de bouw van de Katholieke Universiteit.  Ruim een jaar later, op 21 december 1950, ging de eerste schop in de grond voor de bouw van de Medische faculteit en het Sint-Radboudziekenhuis.  Binnen enkele jaren verrezen de eerste grootschalige, moderne gebouwen in de achtertuin van huize Heyendael.

Huize Heyendaal. In mei 1949 verkochten de erven Jurgens het landhuis plus 23 hectaren grond aan de Sint-Radboudstichting, die haar oog op het landgoed had laten vallen voor de bouw van de Katholieke Universiteit. Ruim een jaar later, op 21 december 1950, ging de eerste schop in de grond voor de bouw van de Medische faculteit en het Sint-Radboudziekenhuis. Binnen enkele jaren verrezen de eerste grootschalige, moderne gebouwen in de achtertuin van huize Heyendael.

René Descartesdreef met Oud-Heyendael  Oud-Heyendael was het oorspronkelijke hoofdgebouw van het landgoed Heyendael en dateert uit het begin van de 18e eeuw

René Descartesdreef met Oud-Heyendael Oud-Heyendael was het oorspronkelijke hoofdgebouw van het landgoed Heyendael en dateert uit het begin van de 18e eeuw

Bisschop Hamerhuis aan de Verlengde Groenestraat is ontworpen door de Nijmeegse architect Charles Estourgie en  is in 1923 gebouwd als een studiehuis. Het draagt de naam van de in 1900 in China vermoorde bisschop Hamer.  Het gebouw wordt tegenwoordig gebruikt door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Bisschop Hamerhuis aan de Verlengde Groenestraat is ontworpen door de Nijmeegse architect Charles Estourgie en is in 1923 gebouwd als een studiehuis. Het draagt de naam van de in 1900 in China vermoorde bisschop Hamer. Het gebouw wordt tegenwoordig gebruikt door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

het wapen van Gelderland

het wapen van Gelderland

Vanaf de De Lindenberg, in de richting van de Grotestraat in 1938.

Vanaf de De Lindenberg, in de richting van de Grotestraat in 1938.

Samen op de foto    Het gezicht in de richting van De Lindenberg, rechts de Strikstraat in 1920.

Samen op de foto Het gezicht in de richting van De Lindenberg, rechts de Strikstraat in 1920.

Straatbeeld van de Benedenstad Een straatbeeld vanaf de hoek met de Lindenberg in 1926.

Straatbeeld van de Benedenstad Een straatbeeld vanaf de hoek met de Lindenberg in 1926.

Pinterest
Search