Pinterest • The world’s catalogue of ideas

J.J. Abrams is een van mijn favorieten. Hij is een perfectionist als het op zijn werk aankomt. Alles is tot in de puntjes uitgedacht en verzorgd en men zal dan ook niet snel een foutje vinden. Zijn shots zijn vaak herkenbaar doordat hij fel blauw licht gebruikt. Zijn verhalen in series zijn complex en mysterieus met een grote twist aan het eind. Zijn films bevatten altijd actie en humor en dit blijft goed door zijn vaste team aan schrijvers en producenten. Commercieel.

Tweets of the Week From Geeks We Love

Danny Boyle Born: Daniel Boyle October 20, 1956 in Manchester, England, UK. Best Films: Trainspotting (1996); Slumdog Millionaire (oscar best director 2008); 127 Hours (2010)

Thema/verhaal - Guy Ritchie: Vrijwel alle films van Guy Ritchie zijn te herkennen. Het zijn komedische (britse) misdaadfilms. Vaak over meerdere groepen die op hetzelfde doel uit zijn die elkaar daardoor in de weg zitten. Doorgaans de film wordt er gesproken vanuit een personage als voice over. Ook worden er regelmatig dezelfde mensen gecast voor zijn films.