Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Belang Van, School General and more!

Groepsplannen bij kleuters - deel 3: doelen stellen

Passend onderwijs, 1-zorgroute, groepsplannen, onderwijsbehoefte, groepsoverzichten, handelingsgericht werken (HGW). De kans is vrij groot dat je van deze begrippen gehoord hebt, aangezien de roep naar Passend Onderwijs steeds sterker wordt. In deze serie kijk ik specifiek naar de betekenis van de 1-zorgroute bij de kleuters, en wat het nu in de praktijk inhoudt. Wellicht gaat [...]

Huishoek: de basisinrichting

groepsplannen hoe het niet moet

Groepsplannen: hoe het NIET moet - Lespakket - thema's, lesideeën en informatie - onderwijs aan kleuters

TIP: regels met heldere picto's en een leuk motivatiesysteem

Groepsplannen bij kleuters - deel 1: onderwijsbehoefte

Groepsplannen bij kleuters, maar zij ontwikkelen zich sprongsgewijs. Hoe vang je deze grillige ontwikkeling in een groepsplan? Deel 1: de onderwijsbehoefte!

Goed(koop) onderwijs: 6x rekenen met herfstmaterialen

"We ontnemen kinderen de kans om zichzelf te ontdekken", waarschuwt de Amerikaanse psycholoog Peter Gray - Op school, maar ook daarbuiten, staat alles in het teken van individuele prestaties. Terwijl ze juist dat vrije, ogenschijnlijk doelloze spel nodig hebben voor een gezonde sociaal-emotionele ontwikkeling, blijkt uit een grote stapel onderzoeken die Gray aanhaalt. Al spelend leren kinderen zelf oplossingen bedenken, onderhandelen, emoties verwerken. (Ditty Eimers - Trouw, 28-04-2014)