Explore Dit Ziet, Hij Wordt and more!

Explore related topics

koperwerk java Dit ziet er  heel anders uit dan de ketels hierboven, het heeft iets oriëntaals. Het is een Ghendi of waterfles.  Hij wordt gebruikt als zo’n spaanse wijnkaraf; uit het tuitje komt een dun straaltje vocht .

koperwerk java Dit ziet er heel anders uit dan de ketels hierboven, het heeft iets oriëntaals. Het is een Ghendi of waterfles. Hij wordt gebruikt als zo’n spaanse wijnkaraf; uit het tuitje komt een dun straaltje vocht .

Koperen schalen als deze, bokors genaamd, kom je ook nu nog  regelmatig tegen. Zoals je ziet zijn ze er in diverse maten, hoewel de grote, met een diameter  van 25 centimeter, wel de bekendste is.         Bokors zijn traditionele gebruiksvoorwerpen,  zowel voor religieus, als voor alledaags gebruik. De hollanders noemden dit waskommen. In een samenleving zonder waterleiding werden bijvoorbeeld vruchten in dit soort kommen gewassen.

Koperen schalen als deze, bokors genaamd, kom je ook nu nog regelmatig tegen. Zoals je ziet zijn ze er in diverse maten, hoewel de grote, met een diameter van 25 centimeter, wel de bekendste is. Bokors zijn traditionele gebruiksvoorwerpen, zowel voor religieus, als voor alledaags gebruik. De hollanders noemden dit waskommen. In een samenleving zonder waterleiding werden bijvoorbeeld vruchten in dit soort kommen gewassen.

Pinterest • The world’s catalogue of ideas
Search