Explore Bookbinding, Calendar and more!

Explore related topics

Typotheque calendar 2010

Typotheque calendar 2010

PUR  Wat doet/is PUR eigenlijk?  De enorme sterke hechting komt voort uit een in eerste instantie fysische hechting (plakken), die gevolgd wordt door een chemische verbinding, de lijm gaat onder invloed van vocht een chemische reactie aan met alles waar het aan vastzit! Dus vezels, polyester enz. worden populair gezegd aan elkaar gebakken.

PUR Wat doet/is PUR eigenlijk? De enorme sterke hechting komt voort uit een in eerste instantie fysische hechting (plakken), die gevolgd wordt door een chemische verbinding, de lijm gaat onder invloed van vocht een chemische reactie aan met alles waar het aan vastzit! Dus vezels, polyester enz. worden populair gezegd aan elkaar gebakken.

Hyphenpress blog, over bindingswijzen.  Zie ook http://binderij.hexspoor.nl/content.asp?siteID=1&languageID=NL&pageID=2

Hyphenpress blog, over bindingswijzen. Zie ook http://binderij.hexspoor.nl/content.asp?siteID=1&languageID=NL&pageID=2

PATABIND  Patabind is een bewerking waarbij de rug los is van het boek. Eerst wordt het boek gelijmd(met hotmelt of PUR), dan wordt er een crepe strookje op de rug vast gezet. Vervolgens wordt het omslag alleen met zij belijming bevestigd op het boek zodat er een open rug ontstaat.

PATABIND Patabind is een bewerking waarbij de rug los is van het boek. Eerst wordt het boek gelijmd(met hotmelt of PUR), dan wordt er een crepe strookje op de rug vast gezet. Vervolgens wordt het omslag alleen met zij belijming bevestigd op het boek zodat er een open rug ontstaat.

Projeto Blumenau

Projeto Blumenau

Ando : Naar eenvoud en verstilling

Ando : Naar eenvoud en verstilling

Bookbinding -  Exhibitions and competitions In order to try out new materials or investigate new techniques, non-commissioned work is a good way for bookbinders to explore

Bookbinding - Exhibitions and competitions In order to try out new materials or investigate new techniques, non-commissioned work is a good way for bookbinders to explore

Pinterest
Search