Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Explore Va Treballar, Va Fundar and more!

Ignasi Domènech. (1874-1856) Manresa, dedicà la seva vida a la difusió de la cuina i la gastronomia. Després d’un primer període d’aprenentatge a la fonda familiar Cal Nasi va treballar a Barcelona, a Burgos i a Madrid. Als anys 20, treballar a les millors cuines del moment, conegué a Escoffier, el gran cuiner de l’època. Va compaginar la cuina amb la docència, va fundar la primera Acadèmia de Cuina del país. Ens ha legat més de 30 llibres.

A la Revista Menage, En cada número hi trobem pàgines que tracten de temes ben diversos: hi ha lliçons de cuina dedicades a un plat, pàgines dedicades a la cuina infantil, a la salut i els aliments, propostes de menús, també de menús vegetarians.

Cooking,Books

La meva portada preferida del Menage, Cuiner i cuinera celebran el Carnaval! A dins hi trobem pàgines dedicades a la cuina històrica i altres dedicades a la cuina del món, aquest número del febrer de 1935, que inclou dues pàgines, amb fotografies, dedicades a la cuina xinesa i una pàgina dedicada al turisme i la gastronomia i és del 1935!

Un menú vegetaria del doctor Vander. Del seu llibre: Regimenes agradables, para sanos y enfermos. Barcelona: Librería Sintes, 1954

El calaix de les receptes A moltes cases és freqüent trobar un calaix, o una carpeta, plens de notes o retalls de diaris i revistes, amb les receptes triades per fer-les algun dia. És fàcil trobar-hi receptes de varies generacions anotades en llibretes desgastades de tant fer-les servir, que apleguen des d’un plat que feia la besàvia a una recepta vista en l’últim programa de cuina de la televisió. Sovint, és un calaix que s’hereta.

Revista Menage Les revistes de cuina han tingut un paper molt important en la difusió de la gastronomia. Entre elles, destaca la revista Menage, publicada als anys 30, que facilità a través dels seus articles l’aprenentatge i la difusió de la cuina a casa nostre. Aporta informació temàtica, de productes, de temes especialitzats, informació cultural, fan ressò de les tradicions populars.

Quiere usted comer bien?. Colombine s.a Nascuda l’any 1867 a Almeria, Carmen de Burgos va ser una destacada activista feminista, que creia profundament que les dones podien promoure el canvi social. Periodista, mestra i escriptora, va publicar a finals dels anys trenta aquest ampli manual de receptes, des de les més senzilles fins a les més laborioses, totes elles profusament il·lustrades. De caràcter eminentment pràctic, aquest llibre de cuina va ser molt important en l’època.

Catalunya llaminera, 1968. Aquest llibre és un receptari de les postres més típiques de molts pobles de Catalunya i també els de les diades especials.

Andy Warhol Wild Raspberries, 1959 Pop art a la cuina!