Pinterest • The world’s catalogue of ideas

Sjoerd Buisman volgt in zijn werk de verschijnselen uit de natuur. In zijn beginperiode gebruikte hij vooral materialen uit de natuur zelf, zoals aardappelen, planten en bomen. Hij bestudeerde botanische vergroeiingen bij zijn reizen over de wereld en maakte talloze foto's en tekeningen om deze processen vast te leggen. Hij was actief bezig met Land art. Door de levende materialen in allerlei richtingen te sturen groeiden, letterlijk, zijn kunstwerken

2

aunaturalflowers: herman de vries (by Woolgathersome) Omdat De Vries de natuur als onze primaire realiteit beschouwt, toont hij deze vaak als document - ontdaan van andere betekenissen - om de ervaringen te bieden die het mogelijk maken de poëzie van de werkelijkheid te ontdekken.

1

Giuseppe Penone - Domaine de Chaumont-sur-Loire Giuseppe Penone stamt af van een boerenfamilie en werkte veel in de natuur in de omgeving van zijn ouderlijk huis in Garessio. In die omgeving bevinden zich veel bossen, riviertjes en prehistorische grotten. Hij maakt beelden en installaties van natuurlijke materialen zoals steen, hout, klei en delen van planten. Het werk gaat steeds over de relatie van de mens (het menselijk lichaam) tot de natuur (aarde).

1

René Magritte- Le Blanc seing, 1965. "The woman and horse are impossibly interlaced with the forest."

1

Museum De Paviljoens - De Groene Kathedraal (1978-1996) van Marinus Boezem. De Collectie Almere / Museum De Paviljoens

1